A világ legszórakoztatóbb térfigyelő kamerája

Élőben lehet nézni a világhírű Abbey Road zebrájánál lévő térfigyelőkamera képét. A Beatles 1969-ben adta ki az Abbey Road albumot, aminek borítója világhírű lett. Most élőben nézhetjük, hogy a turisták hogyan teszik próbára a helyi autósok idegeit :)


Élő stream itt: http://www.abbeyroad.com/Crossing

Az Independent fedezte fel, hogy milyen szórakoztató figyelemmel kísérni, hogy a turisták beállnak a híres pózba, az autósok pedig idegrohamot kapnak.

Háttérinfók:
1969. szeptember 26-án (az USA-ban október 1-jén) jelent meg a Beatles tizenkettedik albuma, az Abbey Road.
A lemezborító főszereplője a „halott” Paul. Halálának már 1966-ban híre kelt, erre más albumokon hallható dalok (Yellow Submarine, A Day in the Life, Strawberry Fields forever, Glass onion), és egyes lemezborítók is utalnak. A Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band lemezborítóján egyesek szerint hemzsegnek a halál-szimbólumok: Siva isten egyik karja Paulra mutat, akinek a feje fölött egy tenyér látható, a basszusgitár virágokból van kirakva, a hátlapon egyedül Paul áll háttal a képen. A Magical Mystery Tour borítóján Paul rozmárnak van öltözve…

Az Abbey Road lemezborítójának első oldala gyászmenetet ábrázol: elöl megy John mint prédikátor, utána Ringo mint sírásó, őt követi Paul, a megboldogult, és végül George, a gyászoló. [1]

Szintén az első oldalon, George feje mögött egy fehér színű Volkswagen látható, aminek a rendszáma LMW 28IF. A „28IF” jelentheti azt is, hogy Paul 28 éves lenne, ha…. Az természetesen nem baj, hogy Paul még csak 27 éves, hiszen a hindu misztika a fogantatástól kezdve számítja az életkort.
A „bogár” egyébként 1986-ban egy árverésen 2530 angol fontért kelt el, és jelenleg Wolfsburgban (Németország), az Autostadt Múzeumban látható.

A borító hátsó oldalán egy kerítés fényképe van, melyen ez a felirat olvasható: Beatles Abbey Road N… (a többit egy elsuhanó fiatal nő szoknyája eltakarja). Látható, hogy a Beatles felirat S betűje megrepedt.
Paulnak sok idejébe és energiájába került, amíg meggyőzte a hallgatókat, hogy igenis él és dolgozik.

Forrás:Wikipedia, Independent.co.uk

Leave a comment