Fekete ételek

Bár elég szokatlannak és bizarrnak tűnnek, mégis vannak fekete ételek. Ebben a bejegyzésben a fekete színű ételkülönlegeségekről írok.

Fekete kakas:
Nem túl gyakori szín az állatvilágban a fekete. Indonéziából származik a fekete csirke, fekete kakas. (Ayam Cemani) Ennek a csirke fajtának a tolla, a csőre, a bőre és a húsa is teljesen fekete. Bár a vére nem fekete de sötétebb színű az is. Az Ayam Cemani a világ egyik legdrágább csirkéje, darabja kb 2500 amerikai dollárba kerül.

Ázsiában misztikus erőt tulajdonítanak a fekete csirke húsnak. Úgy gondolják, hogy a magasabb vastartalom miatt hasznos a szülés előtt álló nőknek. De nem ritka, hogy feláldozzák ezen madarakat a szülés közben, hogy ez szerencsét hozzon.

Fekete rizs:

A fekete rizs magas tápértékű, sok benne a vas, az E vitamin és az antioxidáns. A fekete rizs legkülső rétegében van a legtöbb antioxidáns, ilyen sok csak a fekete áfonyában található. A fekete rizs jótékony hatással van a vesére, a májra és a gyomorra. Egészséges és rostokban is gazdag a főként Kínában termesztett thai rizs.

Fekete gyorséttermi ételek:

Burger King:

A Burger King Japánban dobta piacra a fekete hamburgert. A neve: Kuro Burger és Kuro Pearl.
A Kuro a következő alapanyagokból áll: Feketére festett zsemle, fekete sajt, tintahal tintával színezett hagymás-fokhagymás szósz. Állítólag az íze és a valódi kinézete sajnos elmarad attól, mint ami az itt látható marketing képen van.

McDonalds:

Japánban Halloween-re a McDonalds is reagált a Burger King fekete Kuro hamburgerére és ő is készített fekete hamburgert. Az egyik legfőbb különbség a két cég terméke között, hogy a Meki hamburgerében a sajt nem fekete, hanem a megszokott narancsos-sárga színű. () Ez végül illik a Halloween-hez.

Fekete tészta:

A tintahal tészta népszerű az olasz tengerparti városokban. A tésztát a tintahalból festékéből származó glutamát aminosav színezi feketévé.

Fekete fokhagyma:

Lehet, hogy nem néz ki valami bizalom gerjesztően a fekete színű fokhagyma, de érdemes megkóstolni, mert egészen különleges, enyhén mazsolás íze van. Tészták, levesek, mártások ízesítéséhez is ajánlott, de simán szeletelve jó kiegészítője lehet a bruschettának is.

Fekete keksz:

A faszén keksznek vajas keksz íze van, és ha nem látnánk, akkor nem is tudnánk megkülönböztetni a hagyományos keksztől. Japán cukrások fedezték fel az élelmiszer minőségű ehető faszénport.

Fekete lencse:

A fekete lencse főzés után is megtartja alakját és állagát, de veszít ébenfekete színéből.

Leave a comment